...

Het handvoortbewogen rolstoelhockey, ook wel H-Hockey genoemd, is bij Doing gestart in 1986. Na een paar jaar trainen promoveerde Doing in het seizoen 1991-1992 naar het hoogste niveau, toen nog de Super-League genoemd. De daaropvolgende jaren groeide het H-Hockey in Nederland snel. Zo ook bij Doing. Doing speelt met drie tot vier teams in de competitie. In 2006 werd Doing voor het eerst Nederlands kampioen. De zes seizoenen erna prolongeerde Doing deze titel en tot op heden is Doing maar liefst 9 keer Nederlands kampioen geworden door na 5 jaar opnieuw in 2018 en 2019 de titel te pakken. Naast Nederlands kampioen is Doing ook totaal 6 keer bekerkampioen van Nederland geworden.

In 2011 ging Doing internationaal met deelname aan de Prague Wheel Open. In 2012 pakte Doing deze prestigieuze titel en mocht zich een jaar Europees Clubkampioen noemen.

Voor het Nederlands Wheelchair Floorball team (Parafloorball) levert Doing vanaf 2010 al jaren spelers en gaf in het begeleidingsteam invulling aan de functie van bondscoach, nu talententrainer, maar ook bestuurslid van de International Wheelchair Floorball Committee.

U ziet, Doing is zeer succesvol in deze mooie sport, een sport voor iedereen, dus ook een integratiesport met valide en minder valide mensen! Dit is precies de sportfilosofie van DOING.... DOor INzet Groot!

Aankondigingen en uitslagen van wedstrijden vind je op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/DoingRolstoelhockey/

Training

  • Donderdag 19:30 - 22:30
  • Zaterdag 12:00 - 14:00