Parafloorball Toernooi van 9 t/m 11 november in Zoetermeer

Op 9/10/11 november 2023 wordt er in Sporthal de Veur een internationaal rolstoelhockeytoernooi voor nationale teams georganiseerd, genaamd International Parafloorball Tournament Zoetermeer 2023. Het gaat hier om een 5 landen toernooi tussen de nationale teams van Nederland, Zweden, Tsjechië, Zwitserland en België. Dit toernooi wordt in onze sport gezien als een onofficieel EK.
Het toernooi duurt drie dagen. Op donderdag 9 nov. om 9:30 uur, zal wethouder Sport Ronald Weerwag, de opening van het toernooi verzorgen. Vrijdag is de tweede poulefase dag en zaterdag is de finaledag, waarbij de finale vanaf 15:00 uur zal plaatsvinden. Kom allen kijken naar deze zeer spectaculaire sport.

Uitleg van de sport:
Rolstoelhockey is internationaal beter bekend als Parafloorball. Een sport voor minder valide sporters die op topniveau kunnen sporten. Het veld heeft een afmeting van 40x20 meter, om het veld staat een boarding van 60 cm hoog en de doeltjes lijken op ijshockey goals en staan in het veld. Sportattributen zijn, naast een sportrolstoel, een kunstof floorball stick en een plastic gatenbal. Men speelt met 5 veldspelers en 1 keeper. De laatste gekleed in speciaal foampak en helm. De wedstrijdduur is 3x 20 min.

De Gemeente Zoetermeer is bij uitstek een inclusieve sportstad en leent zich goed voor een evenement zoals het onze. Samen, het organisatieteam en de gemeente, hopen we dan ook dat vele bewoners van Zoetermeer naar onze sport komen kijken. U kunt ook persoonlijk kennismaken op middels een clinic, gegeven door ervaren rolstoelhockeyers van Doing Zoetermeer, in het wijkcentrum het Prisma, vlak naast sporthal de Veur. Ik stuur u een link van wat Parafloorball is.
https://youtu.be/_RC8w3gUiyc?si=ZG836FjxlDe4VeIM

Bekijk de flyer van het toernooi op https://doing.nl/images/Hhockey/flyer-ptz-2023.jpg

Tot snel!

28 oktober 2023

Week van de Toegankelijkheid

Afgelopen week was de Week van de Toegankelijkheid. De gemeente Zoetermeer is langs geweest bij Doing en heeft een filmpje gemaakt met Utku in de hoofdrol, een van onze e-hockey spelers.

9 oktober 2023

Stem op Doing bij de Rabo ClubSupport!

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in de samenleving door clubs en verenigingen te ondersteunen. Wij doen ook weer mee! Ben jij rekeninghouder bij de Rabobank? Breng nu je stem uit! Ken je iemand anders die bij de Raboabank bankiert, vraag dan om op ons te stemmen. Afgelopen jaren hebben wij al een heel mooi bedrag mogen ontvangen en hopen hier ook dit jaar weer op.

Hoe breng je een stem uit?

Alleen Rabobank rekeninghouders kunnen meedoen via de volgende link: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen

De stemperiode loopt van 4 t/m 26 september 2023. Je kunt stemmen op 3 deelnemende clubs in jouw regio. Hiervoor selecteer je de betreffende clubs en bevestig je daarna je stem.

Regio: Den Haag

Geen lid van de Rabobank? Geef het door!

5 september 2023

Doing stopt met zwemmen bij de Driesprong

Vanwege een sterk dalend ledenaantal bij het zwemmen, heeft het bestuur van Doing in overleg met de zwembegeleiding helaas moeten besluiten om met ingang van volgend seizoen te stoppen met zwemmen bij de Driesprong. Tot en met de zomervakantie gaat het zwemmen gewoon door. Dat betekent dat vrijdag 7 juli de laatste zwemavond zal zijn. De leden die ook na de vakantie willen blijven zwemmen, zijn geïnformeerd over een alternatief.

30 mei 2023

Leuk artikel over Doing E-hockey in Streekblad Zoetermeer!

Zoetermeer - De spelers van het Zoetermeerse elektrische rolstoel hockey (E-hockey) team bij sportclub Doing zouden graag zien dat meer mensen in een elektrische rolstoel ervaren hoe ‘’fantastisch’’ het wel niet is om in een team te spelen. Na hun recente uitbreiding van één naar twee teams zoeken zij nieuwe teamgenoten die (hopelijk) dezelfde passie voor de sport zullen krijgen.

Lees de rest van het nieuwsartikel hier:
https://www.streekbladzoetermeer.nl/nieuws/actueel/143641/e-hockey-team-zoekt-nieuwe-leden

24 maart 2023

Algemene ledenvergadering 2023

Save the date!

De algemene ledenvergadering van dit jaar staat weer gepland. De ALV wordt dit jaar voor de leden gehouden op maandag 3 april om 20:00.

Tijdens een ALV worden er belangrijke thema's besproken, bij en breng jouw stem uit!

23 februari 2023

Doing meest maatschappelijke sportaanbieder Zoetermeer

De Zoetermeerse sportkampioenen van 2022 werden weer als vanouds gehuldigd in het Stadstheater. Doing is verkozen tot meest maatschappelijke sportaanbieder van Zoetermeer!

18 februari 2023

Vertrouwenscontactpersoon

Sociale veiligheid op de vereniging zou vanzelfsprekend moeten zijn. Binnen de vereniging hebben wij nu een vertrouwenscontactpersoon die u kunt raadplegen.

Meer weten? ga dan naar: https://www.doing.nl/vertrouwenscontactpersoon

30 januari 2023

Verslag E-hockeycompetitiedag Eindhoven

Op zaterdag 23 april speelden de elektrische rolstoelhockeyers van Doing E1 hun tweede competitiedag van het jaar. Onderstaand een kort verslag van onze avonturen in het gezellige Eindhoven!
Door ziekte misten we deze dag helaas twee spelers, en als gevolg van vertraging onderweg van een ander moesten we de eerste wedstrijd zelfs met een speler minder starten. Deze situatie werd door het sterkere team van GP Bulls E3 wel sportief opgepakt door ook met een speler minder te spelen. Door goed verdedigend spel wisten we de schade te beperken tot een 1-0 achterstand bij rust. Dit resulteerde er in dat de Bulls besloten om toch met een speler meer aan de tweede helft te beginnen. Desondanks duurde het nog zo’n 10 minuten voordat ze een tweede goal wisten te scoren. Toen onze 5e speler kort hierna in het veld kwam wisten we zelf ook 1x te scoren. In een spannende slotfase probeerden we om de gelijkmaker te scoren, maar in plaats daarvan scoorden de Bulls nog 2x. Gezien de omstandigheden konden we met het 4-1 verlies echter zeker tevreden zijn over ons spel!
De tweede wedstrijd tegen het sterke Somival E1 was ook een spannende. Door goed verdedigen wisten we het aantal tegengoals dit keer te beperken. Omdat we zelf ook een paar keer scoorden hadden we tot 1 seconde voor tijd zelfs uitzicht op een gelijkspel wat echt een stunt zou zijn geweest, maar helaas viel toen alsnog de 3-2 voor Somival. Desondanks waren zowel ons spel als de uitslag een duidelijke verbetering in vergelijking met eerdere wedstrijden.
In de laatste wedstrijd tegen Push E2 slaagden we er in om de dag goed af te sluiten met een 8-0 overwinning. Hierbij moet gezegd worden dat de tegenstander in vergelijking met eerdere wedstrijden een paar sterke spelers moest missen en daarom koos voor een zeer verdedigende tactiek. Desondanks slaagden we er in om een aantal mooie goals te maken en hoewel we met iets slimmer spel misschien nog iets meer hadden kunnen scoren was het natuurlijk een prima uitslag.
Alles bij elkaar kunnen we terugkijken op een sterk optreden van Doing E1, dat zeker goede hoop geeft voor de toekomst. Dank voor ieders bijdrage deze dag, op en rond het veld, en van al onze supporters, ter plekke en thuis; graag tot ziens!

30 april 2022

Swiss Wheely Open - Doing aanwezig!

Binnen de sportvereniging zijn er verschillende sporten, waaronder ook hand voortbewogen rolstoelhockey. Hierbij het nieuws dat er op dit moment enkele spelers van Doing aanwezig zijn bij een toernooi in Zwitserland onder leiding van Frank. 

Ook benieuwd? Dit kunt u op dit moment live volgen via onderstaande link.


Day 2, 29.04.2022
https://vimeo.com/event/2050119

Om 9:15 speelt Nederland B tegen USA
Om 10:45 speelt Nederland A tegen België
Om 11:30 speelt Nederland B tegen Zweden
Om 14:00 speelt Nederland A tegen Team Suisse
...

29 april 2022